arrangementen2Roboot Rondvaarten brengt u op aangename wijze op de meest mooie plekjes van Midden-Delfland. Tijdens de rondvaart naar het Westland en de Zweth ziet u geavanceerde tuinbouwbedrijven naast ongerepte natuur.

Vanaf Kopershoek vaart de boot via de Zijde naar de Groenveldsewatering, waar we de Groeneveldse molen, een stenen watermolen met een rieten kap, passeren. Ernaast staat een dieselgemaal maar de fraai gerestaureerde molen kan ook elektrisch worden aangedreven. Bij de Zweth ligt een boerderij die in het verleden als schuilkerk is gebruikt. Dan komen we bij de Zeven Gaten, de voerblijfselen van de waterpartijen van twee voormalige buitenplaatsen, de Zwethburch en Hofzicht. Dit is de uiterse noordwesthoek van Schipluiden. Het gebied van de Zeven Gaten is moerassig en bestaat uit zeven vrij brede kreken. Flora en fauna zijn rijk vertegenwoordigd. U passeert museum De Timmerwerf en theeschenkerij de Bongaard. Op de terugweg langs de lee ligt nog een oud bunkertje.

Het Westland wordt beschouwd als de derde economische motor van ons land.

TIJDSCHEMA

Roboot verzorgt op de volgende tijden haar rondvaarten door de regio:

Westland/De Zweth Vanaf 15 mei tot en met 11 September
Elke Dinsdag 14.00 uur
Vlietlanden/Foppenplas Vanaf 17 mei tot en met 13 September
Elke Donderdag 14.00 uur

Voor de rondvaarten kunt u gewoon op de vermelde tijden inschepen aan de kade bij het Total Tankstation in Schipluiden. (Routebeschrijving) De rondvaart neemt ongeveer 1.5 uur in beslag.

Wilt u verzekert zijn van een plaatsje, reserveer dan even middels ons contactformulier.

Van 14 Juli tot en met 15 augustus zijn er geen reguliere vaarten in verband met de vakantie.

De kosten bedragen voor een volwassene 8.- euro en voor kinderen tot twaalf jaar 4,-  euro.